Ex vergeten? Dat doe je zo

Opruimen


Ruim je huis op en gooi oude spullen weg. Je maakt op deze manier plaatst voor het nieuwe
Heb je spullen van je ex, geef die dan terug of doneer ze aan bijvoorbeeld leger des heils

 

Vasten


Ga vasten, eet op tijd en eet na 20.00u niet meer. Drink ook veel water zodat afvalstoffen goed je lichaam kunnen verlaten.

 

Spirit bad X Self love


Neem een spiritueel bad als dit echt nodig is, het kan je helpen als je bijvoorbeeld veel verdriet hebt. Extra lief zijn voor jezelf is erg belangrijk deze periode.
Bedenk of schrijf op wat je nu gelukkig gaat maken. Het kan iets lekkers zijn om te eten maar het kan ook zijn dat het die reis is wat je altijd wou maken.

 

Ritueel brief schrijven


Pak pen en papier en schrijf een brief naar je ex die je niet op de post doet maar ritueel verbrand.

Dit gaat je helpen om je gevoelens te uiten en de dingen van je af te schrijven

 

 

Social media


Soms is het beter als je deze ex ook niet meer op social media ziet. Ik raad je dan aan deze persoon zijn account te wissen. Ga dus niet stiekem kijken wat je ex doet

 

Op de blok

Als je erg veel last hebt van deze ex of als je met een narcist te maken hebt dan raad ik je aan deze persoon overal te blokkeren.

 

Leuke dingen doen
Soms is het moeilijk de draad weer op te pakken maar ga toch iets leuks of productiefs doen. Wanneer je er voor kiest om dit wel te doen zal je beter in je vel komen. Misschien wil je thuis blijven en huilen op love songs of de hele dag netflixen. Dat kan en dat mag maar sluit jezelf niet op.


Ga bijvoorbeeld voordat je boodschappen gaat doen een extra rondje lopen of ga in de plaats van netflixen naar de bioscoop.
Probeer op zijn minst om de paar dagen iets leuks te doen.

 

Nieuwe hobby's
Ga iets doen wat je altijd al hebt willen doen of misschien wil je nieuwe dingen ontdekken. Dit is je kans, na een breuk transformeren veel mensen en veranderd ook hun pad en interesses.

Misschien wil je leren tekenen, de kaarten leren of misschien ben je goed in koken en ga je er iets mee doen. Maak gebruik van je talenten of extra tijd wat je hebt.

 

Je tijd nemen
Het kan even duren voordat je weer de oude bent. Een scheiding kan bevrijdend maar ook pijnlijk aanvoelen. Het is belangrijk om vooral je tijd te nemen in je rouw/healing/transformatie proces.

 

Mediteren X Vergeven
Probeer je ex en jezelf te vergeven. Dit helpt ons groeien en kan ook troost bieden om jezelf en de ander te vergeven. Meditatie kan een oplossing bieden bij het verwerken van verdriet of het beantwoorden van antwoorden

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anoniem
3 jaar geleden

Dankje wel Viera,

Dit geeft me net dat steuntje in de rug en de kracht die ik nodig heb.

Asé